Kokku toimus 330 tundi ning programmist võttis osa 174 külalisõpetajat

Merekultuuriaasta haridusprogrammi osalejate arv ületas 10 500 õpilase piiri

TTÜ Eesti Mereakadeemia koordineeritav mereteemaline haridusprogramm rändas mööda Eesti kõiki maakondi märtsist maini ning vabatahtlikud külalisõpetajad pidasid kokku 330 külalistundi 147s koolis ja 18-nes asutuses. Haridusprogrammiga jõudis Eesti koolidesse ulatuslik arv meesõpetajaid – 174-st külalisõpetajast 115 olid mehed. Kokku osales loengutes ja töötubades üle 10 500 õpilase.

Mereakadeemia direktori Roomet Leiger sõnul oli algne eesmärk viia läbi 100 külalistundi, mis aga ületati kolmekordselt. „Haridusprogramm ületas tõesti kõik meie ootused! Ühelt poolt on tähelepanuväärne koolide ja asutuste huvi meid külla kutsuda, teisalt hindan kõrgelt ka külalisõpetajate endi aktiivsust,“ kommenteeris Leiger.

Kokku pani end külalisõpetajaks kirja 174 merendusega seotud inimest, kuhu kuulusid nii Mereakadeemia töötajad ja üliõpilased kui ka teised merendussektorisse kuuluvate organisatsioonide esindajad, kes kõik andsid tunde ning viisid läbi töötubasid täiesti tasuta ja vabatahtlikult. “Direktorina on mul väga hea meel näha, kuidas merehariduse ja -ohutuse propageerimine suutis ühendada nii palju erinevaid merendustaustaga inimesi. Ma väga loodan, et jätkame sarnase programmiga ka tulevikus.“

Haridusprogramm jõudis igasse Eesti maakonda vähemalt ühe korra, kaks külalistundi toimus ka Brüsselis. Eesti piires jõudis haridusprogramm Tallinnast 290-ne kilomeetri kaugusel asuvasse Meremäe kooli ning kõige rohkem tunde toimus Pärnu Vanalinna Põhikoolis (kokku 12 tundi).  Interaktiivne kaart, kuhu on märgitud kõik läbiviidud külalistunnid, on leitav siit: http://tinyurl.com/haridusprogramm

Täna, 26. mail toimub Lennusadamas haridusprogrammi lõpupidu, kus tänatakse kõiki külalisõpetajaid ning neid, kes andsid oma panuse projekti õnnestumisesse. Ühtlasi võetakse kokku ka merehariduse- ja ohutuse teemalaine, et üheskoos seilata merekultuuriaasta kolmandale teemalainele, milleks on puhkus ja elamus.

 

Haridusprogrammi statistika maakonniti:

– Harjumaa:  külastati 44 kooli ja 10 asutust, kokku 108 tundi
– Pärnumaa: külastati 25 kooli ja 1 asutust, kokku 69 tundi
– Saaremaa: külastati 10 kooli ja 1 asutust, kokku 22 tundi
– Lääne-Virumaa: külastati 7 kooli ja 2 asutust, kokku 17 tundi
– Tartumaa: külastati 8 kooli ja 2 asutust, kokku 17 tundi
– Ida Virumaa: külastati 6 kooli, kokku 13 tundi
– Läänemaa: külastati 7 kooli ja 1 asutust, kokku 10 tundi
– Jõgevamaa: külastati 6 kooli, kokku 9 tundi
– Põlvamaa: külastati 4 kooli, kokku 9 tundi
– Hiiumaa: külastati 5 kooli, kokku 7,5 tundi
– Võrumaa: külastati 6 kooli, kokku 6,5 tundi
– Viljandimaa: külastati 4 kooli ja 1 asutust, kokku 6 tundi
– Raplamaa: külastati 2 kooli ja 1 asutust, kokku 5 tundi
– Järvamaa: külastati 3 kooli, kokku 3 tundi
– Valgamaa: külastati 1 kooli, kokku 2 tundi
– TTÜ Eesti Mereakadeemias toimus haridusprogrammi raames kokku 25 ekskursiooni.

Merekultuuriaasta haridusprogramm toimus koostöös Eesti Meremuuseumi ning algatusega „Tagasi kooli“.