Arvamusfestivalil on merelised teemad arutelu all 13. augustil.

Arvamusfestivali teisel päeval arutatakse mere kui ressursi ja võimaluse üle

Arvamusfestival loob merekultuuriaastal hea võimaluse arutleda mere kui ressursi ja võimaluse üle ning tõmmata tähelepanu merendusalaste väljakutsetele.

Merendusteemaline programm saab merekultuuriaasta alal alguse 13. augustil kell 10.00, kus esimeses vestlusringis räägitakse eestlaste merementaliteedist. Mereakadeemia direktor Roomet Leiger, Eesti Merekooli direktor Tarmo Sööt, Veeteede Ameti peadirektor ning Jako Vernik Eesti vabatahtlikust mere- ja järvepäästest arutlevad, kas eestlane sobib merele ning milline eestlane täna merel käib? Milline on meie suhtumine merre ning kas me oskame koos merega elada?

Tuult ja tormi toob alale aga meremõrv, kus asutakse üheskoos lahendama väljakutseid, mis tooksid meremajanduse riiklikuks prioriteediks. Tarmo Kõuts Merendusnõukojast, Jüri Lember EMSAst nign Anni Konsap Rahandusministeeriumist arutlevad selle üle, kuidas tähtsustada rohkem merd ka riiklikul tasandil ning tuua merendus majandusarengu prioriteetide hulka.

Lisaks toob merekultuuriaasta ala Arvamusfestivalile ühe unikaalse aruteluvormi – merekultuuri kiirkohtingu. Tulles kiirkohtingule, saab iga inimene ise vestelda rannaküladest pärit seitsme randlasega – inimestega, kelle igapäevaelu ongi üks suur merekultuur.

Meelelahutuslikku poolt pakuvad alal toimuvad viktoriinid, kinoprogramm ning tegevused lastele.

 

Ootame kõiki merendusega seotud teemadel kaasa rääkima!

Tutvu lähemalt merekultuuriaasta programmiga Arvamusfestivalil siin.

Lisainformatsioon:
Karen Jagodin
Merekultuuriaasta 2016 projektijuht
+372 52 381 13
karen@meremuuseum.ee