Eesti toidu kuul on üheks teemaks ka Eesti kala.

Eesti toidu kuu avatseremoonia on pühendatud merekultuuriaastale

Eesti toidu kuu avatakse tänavuse Merekultuuriaasta puhul Koguva sadamas, kus nii Saare- ja Muhumaa kui ka mandri kokad pistavad rinda kodumaise kalaga. Avaüritusel on kokkade meeskondade ülesandeks valmistada erinevatest kodumaisest kaladest kaasaegne sadamatoit.

Eesti toidu kuu kestab septembri algusest oktoobri keskpaigani ja see avatakse ametlikult 4. septembril kell 13 Muhumaal Koguva sadamas. Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumistega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad. Eesti toidutee ühendab peamiselt maapiirkondade toidupakkujaid, kes pööravad tähelepanu kohaliku toidu pakkumisele ning toidukultuuri edendamisele.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Kokku osales toidukuu enam kui 30 festivalil ja sündmusel üle 65 000 inimese.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatu talude päeva.

Lähemalt Eesti toidu kuu sündmuste ja pakkumiste kohta www.eestitoit.ee.